طراحی نمای کلاسیک ساختمان توسط گروه معماری مسعودیان با بهترین و زیباترین طرح ها صورت می گیرد. کلمه نما در اصل از کلمه ایتالیایی “facciata” گرفته شده است و به عنوان بیرون یا تمام وجوه خارجی یک ساختمان تعریف می شود. این اصطلاح اغلب برای اشاره به نمای اصلی یا جلوی یک خانه استفاده می شود.
برای سفارش طراحی نمای ساختمان ، کلاسیک و مدرن می توانید با آتلیه معماری مسعودیان تماس بگیرید.
طراحی نمای کلاسیک ساختمان
در کنار سقف، یکی از مهمترین عناصر ساختمان است، زیرا به عنوان مانع اولیه در برابر عوامل جوی خارجی که می تواند به سلامت سازه آسیب برساند مانند باران، برف، باد، یخبندان، آفتاب و غیره عمل می کند. .
به همین دلیل، انتخاب یک سیستم نما که از این خطرات محافظت می کند و در عین حال به دستیابی به مصرف انرژی کمتر، کاهش هزینه های نگهداری و بهبود آسایش ساکنان کمک می کند، بسیار مهم است.
معماری و طراحی نمای کلاسیک برگرفته از معماری قرن پنجم قبل از میلاد یونان و قرن سوم میلادی رم است. این اولین تجدید حیات خود را در طول رنسانس کارولینژی (قرن 8 تا 9) و سپس دوباره در طول رنسانس ایتالیا در قرن 15 و 16 برجسته تر شد. معماری کلاسیک با تأکید بصری بر روی نما یا جلوی ساختمان، جایی که تأکید بصری در آن قرار میگیرد، تزیینی است که اغلب مملو از نقش برجستهها و مجسمهها است. در حالی که سبک های معماری کلاسیک می تواند بسیار متفاوت باشد، قابل تشخیص ترین اجزای معماری کلاسیک ستون ها هستند که ستون های بزرگی هستند که به طور مساوی در امتداد پایه سازه مورد استفاده برای حمایت از سقف قرار گرفته اند.
چرا نمای ساختمان مهم است
نماها به طور بدیهی در مورد نمای بیرونی ساختمان هستند، آنها را نمی توان به عنوان یک نهاد جداگانه در نظر گرفت. از تطبیق رنگ و کنترل نور برای تزئین نمای کلاسیک ساختمان استفاده کنید و مناظری زیبا بسازید تا به هدف درخشندگی محیط شهری و ارتقای چهره شهر برسید. بنابراین نورپردازی نمای کلاسیک ساختمان نقش تعیین کننده ای در یک شهر دارد!
مهمترین نکته در نورپردازی نما کلاسیک در نظر گرفتن جزئیات فنی برای نصب و مخفی کردن منبع نور است. در نتیجه باید اطلاعات فنی لازم توسط طراح در اختیار پیمانکار قرار گیرد. هر چه زودتر تصمیم به طراحی نورپردازی نما و ساختمان بگیرید، امکان اجرای حرفه ای و بدون مشکل بیشتر وجود دارد. نورپردازی ساختمان کلاسیک باید همزمان با نما انجام شود.
در این ساختمان با تاکید بر عناصر اصلی نما، بر حجم کل ساختمان تاکید شده و قسمت فوقانی ساختمان در شب خاموش می شود تا برای ساکنین آلودگی نوری ایجاد نشود و فقط طبقه اول و زمین باشد. کف به روشنایی و شناسایی ساختمان عابران پیاده و سواران نورپردازی می شوند.
ویژگی های طراحی نمای کلاسیک
تمدن های کلاسیک بر اهمیت عقل و خرد تأکید داشتند. این نگاه دقیق و توجه به جزئیات را می توان در پایه های معماری کلاسیک مشاهده کرد. زیبایی شناسی کلی آن است و با این اصطلاحات معماری کلاسیک تسخیر می شود:
- تقارن
- نظم عقلانی
- منطق
طراحی نمای کلاسیک ساختمان برگرفته از معماری کلاسیک رومی و یونانی است. سبک های معماری متولد شده در اروپای پس از رنسانس را می توان معماری کلاسیک در نظر گرفت. طیف وسیعی از نماهای کلاسیک در سراسر ایران و خاورمیانه دیده می شود و ایده های مختلفی از آن گرفته شده و طرفداران خود را دارد. نمای کلاسیک یا رومی یکی از محبوب ترین نماهای ساختمان در ایران است.تقارن یکی از مهمترین اصول طراحی نمای کلاسیک است. نمای کلاسیک بسیار بدیع است.
تقارن یکی از اصول جدا نشدنی طراحی نما کلاسیک و نوعی سیستم اصیل است. بنابراین در این عصر گرایش به دیدگاه کلاسیک افزایش یافته است. از سوی دیگر، نمای کلاسیک حس عظمت را برای ساکنین و افرادی که از بیرون تماشا می کنند، به ارمغان می آورد. زیرا آنها می توانند کشورهای پیشرفته در معماری را ببینند و ساختمان های خود را به سبک کلاسیک بسازند.
جدای از تقارن و تناسبات بصری دلپذیر در نمای کلاسیک چند ویژگی معماری دیگر وجود دارد که در نمای کلاسیک مرسوم است، که قابل تشخیصترین آنها ستون است. ستون یک سازه نگهدارنده است که وزن سقف یا بند را نگه می دارد. اغلب چندین ستون با فاصله یکسان وجود دارد که زیبایی و ساختار را تضمین می کند.
عناصر کلاسیک نمای ساختمان
از عناصر کلاسیک که در نمای ساختمان استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد.
ستون های تزیینی،ایوان، نقوش و نگارهها،پنجره های مستطیلی
توجه به مصالح مورد استفاده در نمای کلاسیک نیز مهم است. نقوش یا واحدهایی از الگو که طرحهای زینتی ایجاد میکنند، اغلب روی سنگ حک میشوند و میتوانند به صورت جداگانه یا در تکرار قرار گیرند. یکی از رایجترین نقوش کلاسیک، پیچ و خم است که به عنوان کلید یونانی یا فرت نیز شناخته میشود، که مجموعهای از مارپیچهای به هم پیوسته با زوایای قائمه معمولاً در حاشیههای تزئینی یافت میشود. برگها، شکوفههای گل و فلوت نیز از نقوش رایج در معماری کلاسیک بودند.
مطالب مرتبط:
طراحی نمای ساختمان سنگ مدرن + انواع سنگ
طراحی نمای کامپوزیت ساختمان + ویژگی های
انواع نمای ساختمان شیک و زیبا + عکس
انواع سبک های نمای آپارتمان مدرن + عکس
انواع معماری کلاسیک
ساختمانهایی با نمای کلاسیک به دلیل سبک و تزیینات ستونها و پایههایشان و همچنین تقارن و تناسب دقیقشان شناخته شدهاند. سه نوع معماری کلاسیک وجود دارد. راستههای دوریک، یونی و کورنتی که هر کدام از ناحیهای از یونان سرچشمه میگیرند. تفاوت های اولیه بین هر یک از راسته ها را می توان در طراحی ستون های آنها یافت، دوریک قدیمی ترین و ساده ترین سازه است در حالی که کورینتی پرآذین ترین است.
با توجه به فراوانی عوامل مختلف که مهم هستند، باید با تمام دقت ممکن به تهیه چنین طرحی پرداخت. در میان آنها جزئیاتی وجود خواهد داشت که بدون آنها تصور نمای خانه ها به سبک کلاسیک غیرممکن است.
- فراوانی دکور ، قرنیزهای گچبری، ستونها، قرنیزها، نقش برجسته ها و غیره
- پنجره های قوسی یا مستطیلی با اندازه متوسط با قاب هایی که با رنگ اصلی دیوارها تضاد دارند.
- معمولا از ستون ها و نرده ها استفاده می شود.
- سقف یک سازه پیچیده با کاشی یا تقلیدی از آن پوشیده شده است.
در عین حال، طراحی یک خانه به سبک کلاسیک ممکن است در نوع آن متفاوت باشد . نمای ساختمان ها در نسخه کلاسیک انگلیسی شبیه روسی نخواهد بود و همچنین با کلاسیک های فرانسوی متفاوت است .
چیزهایی هستند که هرگز قدیمی نمی شوند، حتی در میان راه حل های معماری. به عنوان مثال، طراحی نمای یک کلبه یا یک خانه ساده که به سبک کلاسیک تزئین شده است، همیشه مد خواهد بود. این راه حل ارزان نیست و برای طراحی چنین طرحی باید هزینه زیادی صرف کنید، اما در نتیجه یک طرح جاودانه به دست خواهید آورد که بر سلیقه و جایگاه شما در جامعه تاکید می کند. برای سفارش طراحی نمای کلاسیک می توانید با آتلیه معماری مسعودیان تماس بگیرید.